Max van den Berg volgt Rottenberg op (update)

© Jos Schuurman/FPS
Commissaris van de Koning Max van den Berg volgt Felix Rottenberg op als voorzitter van de selectiecommissie die voor de PvdA nieuwe kandidaten zoekt voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.
PvdA-prominent Felix Rottenberg stapte vrijdag op als voorzitter van die commissie. In een persverklaring laat PvdA-voorzitter Hans Spekman zaterdagavond weten: 'Max van den Berg heeft een grote staat van dienst, zowel binnen als buiten de partij. Hij heeft de kwaliteiten om deze adviescommissie met een belangrijke opdracht in goede banen te leiden.'
De naam van Max van den Berg als opvolger van Rottenberg ging al rond, zo meldde NRC Handelsblad eerder. De Groningse commissaris was al lid van de commissie. In april volgend jaar stopt hij overigens als CDK van Groningen.
Rottenberg raakte in opspraak nadat hij in Vrij Nederland scherpe kritiek had geuit op PvdA-leider Diederik Samsom. Hij noemde hem de bedrijfsleider van het kabinet. Dat kwam Rottenberg op een tik op de vingers te staan van partijvoorzitter Hans Spekman.
Toen de kritiek aanhield besloot Rottenberg zijn functie neer te leggen, zo maakte hij vrijdagavond bekend in het TV-programma De Wereld Draait Door.