Zo krijgen politieagenten in spe rijles

Inhalen over een doorgetrokken streep, veel te hard rijden. De politie werd eerder dit jaar in verlegenheid gebracht door een video op Facebook. Daarin was te zien hoe drie politieauto's op de provincialeweg tussen Dokkum en Lauwersoog aan het 'racen' waren.
Later werd duidelijk dat het niet om een straatrace, maar om een rijvaardigheidstraining ging van de politieacademie in Drachten. De academie laat nu, een half jaar later, zien hoe ze agenten in spe politierijles geven.

Geen speeltuin
In de video reden drie politieauto's met hoge snelheid naast elkaar. Volgens de man die de video op Facebook zette leek het wel een 'gevaarlijke straatrace'.

Marjan van Beijssum van de politieacademie Drachten begrijpt dat politieagenten die elkaar inhalen doen overkomen alsof ze aan het spelen zijn. 'Maar we zijn juist op dat moment heel serieus met ons werk bezig.'

Veiligheid voorop
Rijden met zwaailichten, inhalen over een doorgetrokken streep, het zijn vaardigheden die je volgens de politie alleen kan oefenen op de openbare weg. 'Als een burger in nood is, moeten we er snel heen kunnen. Onze leerlingen zijn zo opgeleid dat we veilig ter plaatse kunnen komen', besluit rij-instructeur Marcel Boezerooij van de politieacademie Drachten.
Meer over dit onderwerp:
DRACHTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws