Winkels in Zuidhorn blijven dicht op zondag

De winkels in de gemeente Zuidhorn mogen niet open op zondag. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering.
De raad besprak de uitkomsten van een
onder inwoners van de gemeente, die over dit onderwerp werd gehouden.
Uit die enquête bleek dat 57 procent van de inwoners tegen zondagopenstelling is. Vorige week konden inwoners hierover hun mening geven, maandagavond was het de beurt aan de gemeenteraad om een standpunt te bepalen

11 tegen 6

Collegepartijen ChristenUnie, CDA en GroenLinks willen dat de winkels dicht blijven op zondag. Oppositiepartijen PvdA, D66 en VVD zijn voor zondagopenstelling. Daarmee zijn elf raadsleden tegen en zes voor.
De uitkomst is geen verrassing; ChristenUnie, CDA en GroenLinks hebben in het bestuursakkoord afgesproken om in deze bestuursperiode zondagopstelling niet toe te staan.

'Dertig jaar terug in de tijd'

De Zakenkring Zuidhorn is teleurgesteld. Voorzitter John Bergman: 'Zuidhorn wil vooruitstrevend zijn, maar op deze manier gaan we dertig jaar terug in de tijd. We worden beknot in ons ondernemerschap. We vinden dat winkeliers zelf mogen bepalen wanneer ze open zijn en wanneer ze hun geld willen verdienen.
In de raadsvergadering van oktober wordt over de zondagopenstelling gestemd, maar de uitslag staat nu dus al vast.