Provincie: 'Tweede zeehondencrèche blijft ongewenst'

© Steven Radersma/RTV Noord
Ook al bemoeit zeehondenmoeder Lenie' t Hart zich er mee, wat de provincie betreft komt er geen tweede zeehondencrèche in Groningen.
Vergunning

De Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta wil een crèche beginnen in Termunten. Tot nu toe is het de stichting niet gelukt een vergunning te krijgen van het ministerie van Economische Zaken. Dat ministerie wil geen vergunning afgeven, onder meer omdat de provincie Groningen een negatief advies geeft.

Conflict

Lenie' t Hart wierp zich vorige week op als belangenbehartiger van de Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta. Net als de mensen achter deze stichting vindt zij dat er meer zeehonden moeten worden opgevangen dan de crèche in Pieterburen op dit moment doet.
Daar worden minder dieren binnengehaald en sneller uitgezet dan toen 't Hart er nog aan verbonden was. Die verandering in beleid was een belangrijke oorzaak voor de breuk tussen Lenie 't Hart en de crèche in Pieterburen.
't Hart denkt de provincie op andere gedachten te kunnen brengen. Volgens haar staat alles klaar om in Termunten zeehonden op te kunnen vangen.

Ongewenst

Maar volgens gedeputeerde Henk Staghouwer zal dat er wat de provincie betreft niet van komen. 'Twee zeehondencrèches op korte afstand van elkaar is en blijft ongewenst', zegt hij.