Groninger agenten reizen met collega's naar Den Haag om ministeries te blokkeren

Duizenden politiemensen uit het hele land, waaronder uit Groningen, gaan woensdag in Den Haag vier ministeries blokkeren. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer betogen ze zo voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden.
Door de acties sluiten overal in het land politiebureaus voor het publiek. Dat gebeurt tussen 7.00 en 17.00 uur. De politie neemt alleen spoedeisende meldingen in behandeling.

Dertien bussen

Vanuit het Noorden vertrekken circa dertien bussen met ruim zeshonderd agenten naar de landelijke manifestatie. De 'Groninger' bussen vertrekken onder andere vanaf Kardinge in de stad en het politiebureau in Veendam.
In Den Haag gaan ze de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken is gevestigd, blokkeren. Het is de bedoeling dat tussen 9.00 uur tot in de middag niemand de ministeries in of uit kan.
Daarna houden de politiemensen een manifestatie op het Malieveld. Ook is er een lawaaiprotest bij de Tweede Kamer.

Maandenlange actie

Het grootschalige protest op woensdag is het zoveelste in de reeks cao-acties van de politiebonden. Politiemedewerkers voeren al maanden actie voor een beter cao-voorstel van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie).
Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt, stellen de politiebonden. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.