Haren wacht nog steeds op antwoord Tynaarlo

Het zijn spannende tijden voor de gemeente Haren. Deze maand maakt de gemeente Tynaarlo bekend of ze met Haren wil fuseren of niet.
De gemeentelijke herindeling in de gemeente Haren loopt al jaren stroef. De fusiepartners Hoogezand/Sappemeer, Slochteren en Menterwolde vielen al snel af. En samen met 'grote broer' stad Groningen willen ze in Haren absoluut niet.

Tynaarlo zegt nee

En dus blijft Tynaarlo over. Maar die gaat tot nu toe nog steeds niet in op het huwelijksaanzoek van de gemeente Haren. Waarnemend burgemeester Pieter van Veen heeft er zere knieën van.

Afwijzing

'Dit is pijnlijk. Stelt u toch eens voor dat u mijn geliefde was en ik op mijn knieën voor u zou zitten en zou zeggen: 'Willen wij samen het leven delen', en u zou zeggen daar moet 'ik nog eens even over nadenken', dan gaan die knieën op een gegeven moment wel pijn doen.'
De gemeente Tynaarlo zou al voor de zomer een besluit nemen over de fusie met Haren, maar heeft meer tijd nodig.

Toch nog zelfstandig?

Waarnemend burgemeester Pieter van Veen sluit niet uit dat de gemeente Haren alsnog zelfstandig blijft.
'Als Tynaarlo deze maand nee zegt dan zijn alle natuurlijke fusiepartners op. Samen met de gemeente Groningen is voor ons geen optie. De inwoners van Haren en ook het bestuur heeft uitgesproken niet bij de gemeente Groningen te willen, dus dan blijft de zelfstandigheid over.'