Skarlett Renz: 'De olifanten zijn als familie voor ons'

Tijgers, leeuwen en olifanten. Vanaf dinsdag mogen ze niet langer in het circus optreden. Dat geldt ook voor Circus Renz International, dat deze week zijn tent heeft neergezet in Haren.
'Het was altijd leuk met de olifanten', zegt Skarlett Renz. 'Het zijn ónze olifanten. Het steekt in het hart. Het is moeilijk. De olifanten zijn als familie voor ons.'

We kunnen er niet bij

Bezoekers die naar het circus kwamen om de dieren te bekijken dropen teleurgesteld af. 'Ik was gekomen met mijn kleinzoon om de olifanten te bekijken, maar helaas kunnen we er niet bij', zegt één van de bezoekers.
'Ik vind het heel jammer dat ze er niet zijn', zegt bezoekster Anouk die met haar zoon Julius de olifanten in actie had willen zien.

Winschoten

Ammy van Eerden (ChristenUnie) daarentegen, is in haar nopjes met het verbod op het optreden van de dieren. Zij was degene die elf jaar geleden in Winschoten het verbod in gang zette.

Overwinning

'Het is toch een overwinning', zegt Van Eerden. 'Ik ben er echt blij. Ik ben er dankbaar voor dat ik als één mens iets in gang heb kunnen zetten.' Want de dieren horen volgen haar niet thuis in een circus. 'Ze horen thuis in een omgeving waar ze tot hun recht komen. Dat is een stuk natuur waar ze mooi kunnen zijn, want ze zijn geweldig', besluit Van Eerden.