Winkelcentrum Obergon in Winsum kan worden uitgebreid

Google Streetview
Google Streetview
Over een jaar moet het compleet vernieuwde winkelcentrum Obergon klaar zijn. In november start de verbouwing van het winkelcentrum aan de noordkant van Winsum.
Een aantal zaken wordt aangepakt. Zo krijgt de huidige Albert Heijn een uitbreiding. De doorgang tussen beide hoofdgebouwen wordt dichtgebouwd waardoor de oppervlakte van de winkel van 1000 naar 1600 vierkante meter groeit.

Protest

De uitbreiding van de supermarkt stond nog ter discussie. Een grillrestaurant moet door de plannen wijken en het restaurant spande daarom een rechtzaak aan.

Overleg

'Na uitgebreid overleg tussen de uitbater van het restaurant en de verhuurder van het gebouw is er een deal gesloten', aldus wethouder Jaap Hoekzema. 'Ze zijn eruit met elkaar dus alles is klaar en rond.'
Het grillrestaurant krijgt volgens de wethouder geen nieuwe plek in het verbouwde pand. Een kapper (Hairpoint) en een kledingzaak (Terstall) wel.

Nieuw

Twee nieuwe winkels gaan zich vestigen in het gebouw: een drogisterij (ETOS) en een slijterij (Gall&Gall). Verder krijgt het parkeerterrein een verbetering en ook de omgeving krijgt een makeover met bankjes en vlonders.
De weekmarkt krijgt ook nog steeds een plek in het winkelcentrum.
Tijdens de verbouwing is er wel wat overlast. Het winkelend publiek moet de auto tijdens de verbouwingsperiode iets verder weg zetten.

En het Boogplein dan?

Hoekzema verwacht niet dat de twee projecten elkaar bijten. 'Er is ruimte voor meerdere supermarkten in Winsum dat is uit onderzoek gebleken.'