'Noodopvang vluchtelingen is schadelijk voor imago Blauwestad'

Bewoners van Blauwestad zijn bang dat een noodopvang voor maximaal duizend asielzoekers een negatief effect gaat hebben op de kavelverkoop in het woon- en waterplan en het imago van Blauwestad gaat schaden.
Noodgebouwen

De plannen voor de vluchtelingenopvang werden dinsdag bekend gemaakt. De gemeente Oldambt wil de vluchtelingen in Blauwestad in noodgebouwen gaan opvangen. De locatie, even ten zuiden van Beerta, blijft in ieder geval een half jaar open.

Gevoelens

In Blauwestad wordt inmiddels met gemengde gevoelens gereageerd op de noodopvang. De kavelverkoop in het woon- en waterplan ligt al tijden nagenoeg stil. 'En met de komst van een noodopvang bevorder je dat echt niet', aldus Harold de Groot van de bewonerscommissie Blauwestad.
Imago
De Groot, die voor de VVD ook in de gemeenteraad zit van Oldambt, zegt dat de noodopvang ook niet bevorderlijk is voor het imago van Blauwestad. Volgens hem zijn er de afgelopen tijd diverse pogingen gedaan om het negatieve imago van Blauwestad met evenementen op te poetsen: 'En dat wordt straks in één keer teniet gedaan'.

Vluchtelingen

De bewoners van Blauwestad zeggen te snappen dat er vluchtelingen moeten worden opgevangen, maar vinden de plek ongunstig gekozen. 'Blauwestad is daarvoor niet de meest logische locatie', aldus De Groot. 'We hadden dan ook liever gezien dat de gemeente verder had gekeken.'