Ook in de Oosterparkwijk, Korrewegwijk en De Hoogte moet je straks betaald parkeren

© RTV Noord (Archief)
In de Oosterparkwijk in de stad Groningen wordt binnenkort betaald parkeren ingevoerd. Ook in de Professorenbuurt-Oost, de Korrewegwijk en De Hoogte moeten inwoners binnenkort betalen om te parkeren.
Het stadsbestuur wil zo een eind maken aan klachten van bewoners, die grote moeite hebben om een parkeerplaats te vinden. Dit wordt vooral veroorzaakt door mensen van buiten de wijk, veelal forensen.

Meerderheid is voor

De plannen zijn de afgelopen maanden gepeild bij bewoners. Een meerderheid blijkt voor de invoering van het betaald parkeren, zo zegt wethouder Paul de Rook.

Mogelijk nog meer wijken

Eerder werd deze werkwijze al in een groot aantal andere stadswijken gehanteerd. Het is mogelijk dat betaald parkeren in de toekomst in nog meer wijken wordt ingevoerd. De Rook: 'We voeren de maatregelen alleen in als er draagvlak is in één buurt. Daarom doen we het ook niet in de hele stad. In sommige buurten is er geen probleem.'

Bezwaar

Tegenstanders hebben zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen het voornemen. De gemeenteraad velt daarna een definitief oordeel over de plannen.