Honderdvijftig jaar Volksvermaken Uithuizen: gratis concert voor iedereen

© RTV Noord
De Vereniging voor Volksvermaken (VvV) in Uithuizen bestaat honderdvijftig jaar en viert dat vrijdagavond met een gratis concert van het Noord Nederlands Orkest.
In een feesttent op het parkeerterrein van zwembad de Dinge wordt eenmalig een meezingconcert gegeven, met Wia Buze als speciale gast.

Alles gratis..

'Omdat het leven al duur genoeg is, is het doel van de vereniging gratis evenementen te organiseren en zo doen we dat dus al hondervijftig jaar' zegt bestuurslid Fedde de Graaf. 'En omdat we al zo lang bestaan wilden we iets unieks.'
'Dus besloot het bestuur het Noord Nederlands Orkest te strikken voor de feestavond. Bovendien speelden ze nog nooit in Uithuizen dus is het extra speciaal', lacht De Graaf.

..is tot nu toe altijd gelukt

Al decennia lang organiseert de VVV onder meer de kermis, het ringsteken en de paardendag in Uithuizen. De Graaf merkt wel dat sinds de economische crisis het moeilijk is om sponsoren te krijgen die er voor zorgen dat evenementen gratis zijn. 'Maar tot nu toe hebben we het altijd gered' zegt De Graaf.

Kaarten af te halen?

De gratis kaarten zijn op verschillende adressen in Uithuizen, Uithuizermeeden, Middelstum en Appingedam te krijgen.