Groningers die niet kunnen lezen bij Cunera

50.000 Groningers kunnen niet of nauwelijks lezen en schrijven. Hoe komt dat? Wat kunnen we er aan doen? Daarover gaat het zondag 20 september in het programma Cunera.
Ondertiteling

Cunera is bij een cursus voor laaggeletterden in Winschoten (foto 1). Ze praat er onder meer met Bas Signer (foto 2), medewerker bij de afdeling Groenonderhoud van Synergon. Omdat hij officiële brieven niet kon lezen kwam hij in de problemen. Hij is dolblij met de cursus en wil net zo lang door gaan tot hij ondertitels op televisie kan lezen.

Folderen

De cursussen worden georganiseerd door het Alfa college en het Noorderpoort. Volgens Ineke Kamps van het Noorderpoort is het moeilijk om de laaggeletterden te bereiken. Vaak schamen mensen zich dat ze niet kunnen lezen. Daarom rijdt er sinds deze week een 'Taalbus' door de provincie om de cursussen onder de aandacht te brengen (foto 3). Cunera gaat mee.
Cunera zie je zondagavond op TV Noord om 18.10 na Noord Vandaag. Het programma wordt ieder half uur herhaald en is ook te zien via rtvnoord.nl en onze app.