Extra bussen brengen vluchtelingen naar Aanmeldcentrum in Ter Apel

© RTV Noord
De provincies Groningen en Drenthe hebben in overleg met de gemeenten Vlagtwedde en Emmen en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) besloten extra bussen in te zetten om asielzoekers naar het Aamneldcentrum in Ter Apel te brengen.
Per dag reizen veel vluchtelingen naar het Aanmeldcentrum en dat heeft geleid tot grote druk op buslijn 73 van Emmen naar Ter Apel.

Gestrand

Door de toename van de vluchtelingenstroom naar Ter Apel strandden eerder reizigers op stations in Amsterdam, Utrecht en Emmen. Vanuit Amsterdam en Utrecht zijn extra bussen ingezet voor asielzoekers, die de laatste trein hadden gemist.
In opdracht van de gemeente Emmen reden vorige week al taxi's om 's nachts in Emmen gestrande reizigers naar Ter Apel te brengen. Sinds maandag zijn extra bussen overdag en op de tijden van de laatste trein gaan rijden. Hiermee is de eerste nood gelenigd.

Verkeersmaatregelen

Op de weg tussen de bushalte en het Aanmeldcentrum ontstonden verkeersonveilige situaties met vluchtelingen op de weg. Daarom gaat de provincie Groningen bij de N366 een aantal kleine maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten.