Beste Groningse startup: Payt

Het bedrijf Payt is donderdagavond uitgeroepen tot de beste Groningse startup die het internet wil bestormen.
Payt stelt via internet bedrijven in staat de betalingen van klanten te regelen. Ook de lastige klanten, waardoor dure incassobureaus niet meer nodig zijn.

Uitgekiende strategie

Het bedrijf met dertien werknemers maakte indruk op de jury door een uitgekiende strategie. Die leverde al 6000 klanten op.
Volgens directeur Merijn Stapert van Payt is er grote behoefte aan zijn product.De jury zag wel wat hobbels in de internationale expansie omdat in het buitenland andere regels gelden voor incasso's, maar die moeilijkheden zijn te overzien. Stapert mocht behalve een grote bokaal ook een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen.

Kaartje naar oma
Zeven beginnende bedrijven deden mee aan de finale. Payt versloeg onder meer Omapost, een internetsite die elke maand automatisch een willekeurig gekozen foto van je instagram via een echte kaart naar je oma stuurt. Op de kaart staan ook je naam en telefoonnummer, zodat je oma jou weer kan bellen over wat er gebeurt op de foto.

App voor autisten
Ook Assist Helpt, een app die autisten helpt aan dagstructuur door op gezette tijden te laten zien wat er voor activiteit moet worden gedaan zoals douchen of tandenpoetsen, greep naast de bokaal.

Broedplaats
Volgens Jarno Duursma, een van de organisatoren van de Startup 050-verkiezing, doet de Stad het goed als broedplaats van startups. 'Een jonge en goed opgeleide bevolking zorgt voor veel creativiteit. We doen het zelfs beter dan Amsterdam', zegt Duursma. Vooral omdat grote bedrijven hier niet meteen op de loer liggen om een veelbelovende startup op te kopen.