Lastige puzzel Erwin van de Looi voor AZ thuis

Moet je als trainer wanneer je redelijk tevreden bent over je ploeg het elftal laten staan of moet je die wijzigen omdat je een enorm druk programma hebt? Dat is wellicht de belangrijkste vraag die trainer Erwin van de Looi van FC Groningen zichzelf moet stellen de komende dagen.
Vijf wedstrijden in vijftien dagen. En allemaal tegenstanders waar het hart van een voetballiefhebber sneller van gaat kloppen. Eerstvolgende: zondag, AZ thuis.

Keuzes maken

'Je zit altijd in dubio, want ik vind dat het team zeker niet slecht draait. Dus dat wil je eigenlijk niet verstoren. Aan de andere kant moet je ook verder vooruitkijken dan alleen AZ. We gaan zaterdag bekijken hoe de fysieke gesteldheid is en dan zorgen we ervoor dat we zondag goed op het veld verschijnen', aldus Van de Looi.

De enkel van Hoesen

Vrijdagochtend tijdens de hersteltraining was spits Danny Hoesen de enige basisspeler die achter bleef in het Corpushuis. De Limburger werd in de wedstrijd tegen Marseille gewisseld omdat hij zich leek te verstappen. 'Er zit een lichte zwelling op zijn enkel, maar ik heb goede hoop dat hij zondag beschikbaar is.'

Onvoorspelbaar

Tegenstander AZ lijkt nog zoekende dit seizoen. 'Het is een ploeg met veel wijzigingen in de zomer. Wel een talentvolle ploeg, maar ook wel een ploeg die in heel veel verschillende samenstellingen heeft gespeeld net als in verschillende systemen. Daarom is AZ ook lastig in te schatten, maar ik denk dat wij wel een heel aardig beeld van hun hebben.'
Bij FC Groningen is aanvaller Dino Islamovic de enige die sowieso niet beschikbaar is. De Zweed is nog herstellende van een knieblessure.