Ten Boer wil nog even niet met Winsum en Bedum

© RTV Noord
Het idee om een nieuwe gemeente te vormen met Winsum en Bedum krijgt niet meteen de voorkeur van Ten Boer.
Loco-burgemeester Jan Menninga, van de gemeente Delfzijl, stelde vrijdag voor om een
bestaande uit: Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum en de Marne. Volgens Menninga zouden de gemeente die dan overblijven ook samen kunnen gaan. Dus de gemeente Winsum, Bedum en Ten Boer.

Beste oplossing

In Ten Boer trekken ze zich nog niet zoveel aan van deze mening. 'We kijken wat de beste oplossing voor ons is', zegt wethouder Annie Postma (GroenLinks).
Volgens Postma zijn er drie opties voor Ten Boer: zelfstandig blijven, herindelen met Groningen of met een paar andere plattelandsgemeenten.

Ver weg

De PvdA ziet voorlopig nog niks in een samenwerking met Winsum en Bedum. 'We werken uitstekend met Groningen samen en het ligt veel dichter bij. Winsum-Ten Boer is nogal een afstand', vindt fractievoorzitter Rita Pestman. Volgens haar gaan ze er niet op vooruit als ze met deze twee worden samengevoegd.
Al eerder lieten Winsum en Bedum weten dat ze eerst verder willen met de vorming van één grote gemeente in Noord-Groningen. Ze vinden het te voorbarig om over een havengemeente te praten en vinden dat Menninga voor zijn buurt praat.

Lees alles over de herindeling