Werkstraf geëist voor manoeuvre op N360 bij Appingedam

© Jos Schuurman (FPS)
Voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de N360 bij Appingedam is tegen een 49-jarige man uit het Belgische Landegem een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist.
Keren op de weg

De Belg reed vorig jaar in zijn auto met paardentrailer op de N33. Bij Appingedam zette de man zijn rechter knipperlicht aan om de N360 op te rijden.
Hij merkte dat hij verkeerd reed en draaide naar links om de N33 weer op te keren. Daarbij schepte de auto een 48-jarige motorrijder uit Wagenborgen, die een heupkomfractuur opliep. De Wagenborger heeft door het ongeval een jaar lang op bed moeten liggen.

Geen excuses

'Nooit is door de automobilist geïnformeerd. Laat staan excuses aangeboden', merkte het slachtoffer tijdens de zitting op. De Belg nam niet de moeite de gang naar de rechtbank te maken. Hij liet het woord voeren door een advocate.  

Vrijspraak

Zij pleitte voor vrijspraak. De motorrijder had in de ogen van de verdediging te hard gereden en daardoor is niet vast komen te staan dat het ongeval werd veroorzaakt door de stuurcorrectie die de Belg had gemaakt.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.