Clash tussen seniorenvertegenwoordigers Delfzijl loopt hoog op

© RTV Noord / Suzanne Stoppels
Als het aan Jan Ottens ligt, fractievoorzitter van de Seniorenpartij Delfzijl, verandert collega raadslid George van Amson per direct de naam van zijn nieuwe partij. Ottens heeft daarom beroep aangetekend bij de Kiesraad in Den Haag.
De naam van de nieuwe partij van Van Amson is Seniorenbelangen Delfzijl. Die lijkt volgens Ottens te veel op zijn Seniorenpartij Delfzijl.

Seniorenbelangen vs. Seniorenpartij

'Die naam schept verwarring, hij lift zo mee op ons succes en dat kan niet de bedoeling zijn', zegt Ottens. Daarom maakt de fractievoorzitter zowel in Den Haag als bij loco-burgemeester Jan Menninga bezwaar tegen de partijnaam van Van Amson.

Ouderen voorop

George van Amson snapt het bezwaar van Ottens en heeft al nagedacht over een andere naam. Toch past hij hem pas aan als hij daar toe gezet wordt. 'Bovendien laten we ons vooral druk maken over de problematiek van de ouderen. Dat telt op dit moment, al het andere is bijzaak.'

'Ik houd ze uit elkaar'

Nestor van de raad Arie Heuvelman (fractievoorzitter VVD) kan op dit moment weinig aan de situatie doen. Heuvelman: 'Het moet vanuit beide mannen zelf komen. Het enige dat ik nog kan doen is ervoor zorgen dat de mannen niet naast elkaar zitten tijdens de raadsvergadering. Dan kunnen ze elkaar in ieder geval niet in de haren vliegen.'
Volgens Van Amson gaat dat niet gebeuren. 'Ik ben niet zo opvliegend. Ik gooi de deur niet dicht. We dienen hetzelfde doel en als het daarover gaat, wil ik echt nog wel met Ottens om tafel.' Jan Ottens ziet die samenwerking niet zitten: 'Als hij echt zo graag wil praten, dan had 'ie gewoon in de partij moeten blijven zitten. Ik heb hem niets meer te zeggen'.

Breuk tussen Ottens en Van Amson

Vorige week ontstond de breuk tussen Ottens en Van Amson omdat er onduidelijkheden waren over 'wie nog geld van wie' krijgt. Volgens Ottens is Van Amson de Seniorenpartij Delfzijl nog geld schuldig, terwijl Van Amson het tegenovergestelde beweert. Daarom stapte Van Amson uit de partij en richtte Seniorenbelangen Delfzijl op.