Van de Looi laat bepalend trio buiten de basis tegen FC Twente

Geen Bryan Linssen, Rasmus Lindgren en Simon Tibbling, maar Jarchinio Antonia, Etiënne Reijnen en Tom Hiariej. Afgaande op de laatste training van dinsdagochtend wijzigt trainer Erwin van de Looi zijn elftal op drie plaatsen voor de bekerkraker thuis tegen FC Twente.
FC Groningen zit in een loodzware periode. Maar liefst zeven wedstrijden in drie weken en allemaal duels waar je u tegen zegt. Speelde de FC de afgelopen drie wedstrijden nog met dezelfde basisopstelling, nu lijkt Van de Looi zijn ploeg te gaan wijzigen.

Fit en fris

Van de Looi zelf wil niets zeggen over met wie hij woensdagavond aantreedt tegen de Tukkers. 'Je weet dat je heel veel wedstrijden speelt en nog gaat spelen en daar moet je rekening mee houden. Je kijkt niet alleen naar de kwaliteit van spelers maar ook naar fit- en frisheid'. aldus de trainer.
Volgens Van de Looi is de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste, maar hij sluit zijn ogen niet om alvast verder vooruit te kijken. 'We houden rekening met alles. Ook dat er straks bijvoorbeeld weer een interlandperiode aankomt. Maar het belangrijkste is dat we de jongens recht in de ogen aankijken. En met wat we op het veld zien, bepaalt dat samen de opstelling.'

Hoesen hersteld

Dinsdagochtend trainde iedereen volledig mee op Sportpark Corpus den Hoorn. Zo ook Danny Hoesen. De spits haakte tegen AZ in de rust af met een enkelblessure. 'Ik heb nog wel wat last van mijn enkel, maar ben voldoende hersteld om er tegen Twente bij te zijn,' aldus Hoesen.

Vermoedelijke opstelling

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata; Hiariej, De Leeuw, Maduro; Antonia, Hoesen en Rusnák.