Groninger raadsleden zien mobiel gemeentehuis wel zitten

Een mobiel gemeentehuis in onze provincie? De Marne-raadslid Jano van Gils (GroenLinks) en zijn Delfzijlster collega Edward Stulp (Lijst Stulp) vinden het een goed plan.
Met de herindeling op de loer, zou dit volgens beide mannen een unieke manier zijn om toch een goed contact met de inwoners te kunnen houden. 'Het gaat niet om een paspoort, maar om even een gesprekje', zegt Gils.

Zorgloket of apotheekdienst

'Zo'n bus kan bijna een signaleringsfunctie hebben voor de lokale overheid.' Gils ziet zelfs mogelijkheden om de bus te gebruiken als bijvoorbeeld een zorgloket of apotheekdienst.

Out of the box

Stulp ziet een mobiel gemeentehuis als 'out the box denken'. 'Normaal moet de burger naar de gemeente komen en nu komt de gemeente naar de burger. Dit is een mooi voorbeeld hoe het zou kunnen.'

'Gemeente is dichtbij'

Stulp: 'Als je gaat opschalen, en het ziet eruit dat dit in de provincie Groningen gaat gebeuren, zijn dit middelen die je misschien moet aanpakken om vanuit de gemeente het gevoel aan de burger te geven dat ze dichtbij zijn. En daar kan dit een fantastisch middel voor zijn.'