WAG: 'Hoger beroep NAM is geen verrassing'

Het hoger beroep van de NAM in de zaak rond de waardevermindering van huizen in het bevingsgebied komt niet als verrassing voor de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG). Dat zegt advocaat Pieter Huitema vrijdag.
'We hielden er al rekening mee', zegt Huitema. 'We vinden echter nog steeds dat de NAM met ons om tafel moet gaan om een systeem te bedenken hoe we de waardevermindering kunnen compenseren. Ze blijven vasthouden aan compensatie na verkoop, maar ze vergeten dat de rechter heeft gesteld dat het onredelijk is om de mensen te laten wachten. Bovendien kunnen eigenaren hun woning niet kwijt, omdat niemand hier wil wonen.'

Vertraging

De stichting WAG verwacht dat het hoger beroep zorgt voor een maandenlange vertraging. 'Procedures worden nu geschort. Ondertussen blijven we met experts in gesprek om zelf een systeem te bedenken waarmee de vermindering kan worden berekend. Uiteindelijk verwachten we dat het hooggerechtshof ons ook gelijk geeft. We zien het met vertrouwen tegemoet', aldus Huitema.

Deurwaarder

Er is sinds de uitspraak geen contact geweest tussen de NAM en WAG. 'We hebben zelfs een deurwaarder op ze afgestuurd omdat ze de proceskosten nog niet hebben betaald. Dat had vorige week al binnen moeten zijn', besluit de advocaat.