Drugsdealende restauranthouder krijgt celstraf

Jos Schuurman/FPS
Jos Schuurman/FPS
Een 35-jarige Stadjer is veroordeeld voor twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het dealen van drugs en wapenbezit. Ook moet hij nog een maand uitzitten van een eerdere voorwaardelijke straf.
De man was eigenaar van een eetcafé aan de E. Thomassen à Thuessinklaan, dat inmiddels is gesloten. Daar deed de politie op 16 september vorig jaar een inval, evenals in de naastgelegen woning van de man. Dat gebeurde naar aanleiding van verschillende tips die bij de politie waren binnengekomen.

Drugs en laptops

De restauranthouder bleek te handelen in verschillende hard- en softdrugs. Verder verkocht hij gestolen laptops door. De politie ontdekte ook een schietpen en gasdrukpistool in het huis en in een kluis in het restaurant.

Hennepkwekerij

Er werd ook een inval gedaan op een woonboot van een kennis van de Stadjer aan de Energieweg. Op die boot bleek de man een hennepkwekerij in aanbouw te hebben. Daarbij werd stroom afgetapt.

Zwaardere straf

De officier van justitie eiste vijftien maanden celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Maar de rechtbank vond de drugshandel, in combinatie met het strafblad van de man en het wapenbezit, ernstig genoeg om hem een zwaardere straf werd op te leggen. De man is tevens schuldhulpverlening opgelegd en verplichte psychische begeleiding.