Licht gloort wederom bij Kuil, maar nog niet aan de horizon

Eigenaar Jacob Kuil van Kuil Banden langs de A7 bij Engelbert gaat opnieuw de strijd aan met de gemeente Groningen. Het lichtgevende reclamebord dat eerder voor gesteggel zorgde, is weer terug.
Zes jaar geleden moest hij het langs de snelweg weghalen, omdat hij er geen vergunning voor had. Naar eigen zeggen deed Kuil er vervolgens alles aan om alsnog een vergunning te bemachtigen, telkens zonder succes.

Brief op de mat

'Ik heb alles geprobeerd, maar ze hebben iedere keer iets om het af te wijzen.' De gemeente laat weten dat Kuil binnenkort weer een brief op de deurmat kan verwachten waarin staat dat hij het bord moet weghalen.

120 kilometer per uur

Ondanks dit vooruitzicht gaat hij graag de strijd aan met de gemeente. Een van de redenen om geen vergunning te verlenen is volgens hem het feit dat een lichtzuil niet mag langs een weg waar je 120 kilometer per uur mag.
'Appeltje te schillen met de gemeente'
Op dit gebied heeft hij 'nog een appeltje te schillen' met de gemeente. 'Als ik bij Beilen rijd en langs het casino kom, dan staat daar een heel groot scherm', zegt Kuil.

'Gediscrimineer'

Bij Barneveld komt hij naar eigen zeggen zeven schermen tegen langs een weg waar je 130 kilometer per uur mag. 'Maar bij Kuil bij Engelbert mag het niet. Dus ik voel me een beetje gediscrimineerd.'