Liveblog Ajax-FC Groningen 2-0 #ajagro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. De wedstrijd is live te volgen op Radio Noord bij het programma FC Groningen Live
90+3'
Liesveld fluit voor het einde van wedstrijd. Groningen verliest met 2-0 van Ajax.
90+2' Vrije trap van Ajax komt op het hoofd van Kappelhof, die daarmee een laatste kans van de Amsterdammers voorkomt.
90+1' Er komen minimaal twee minuten bij.
90' Schot van Tete gaat ruim naast.
89' Bacuna met een harde overtreding, maar Liesveld kijkt hem streng aan en geeft hem geen tweede gele kaart.
87' Groningen claimt een strafschop na vermeend hands. Een minuut daarvoor deed Ajax hetzelfde, toen Lindgren de bal op z'n hand kreeg. Liesveld wil van geen strafschop weten.
87' Hoekschop voor Groningen.
85' Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Bacuna
83' Fischer kan er ook 3-0 van maken, maar schiet over.
82' Bij Ajax verlaten Milik en El Ghazi het veld. Schöne en Serero komen binnen de lijnen.
81' DOELPUNT AJAX 2-0 Fischer slalomt langs twee Groningers en wipt de bal over Padt. Wedstrijd is beslist.
77' Even wat druk van Groningen nu. Kan het nog?
75' Bacuna toucheert een uithaal van Gudelj, waardoor de bal recht in de handen van Padt belandt.
75' Ajax heeft tal van kansen gehad, maar het staat slechts 1-0, waardoor het nog een heel spannend kwartier kan worden.
73' Reijnen krijgt de bal in het strafschopgebied van Ajax, maar hij heeft teveel tijd nodig om een voorzet af te leveren.
71' Dubbele wissel bij Groningen. Drost en Rusnák verlaten het veld. Zij worden vervangen door Antonia en Bacuna. Bij Ajax vervangt Fischer Younes
68' Groningen heeft geluk dat Milik veel foute keuzes maakt. Nu probeert hij de bal aan El Ghazi mee te geven, terwijl Bazoer aan de andere kant geheel vrijstaat.
65' Linssen jaagt goed door op Cillessen en kraakt diens trap, waardoor Rusnák de bal op zo'n dertig meter van het doel ontvangt en ineens uithaalt, omdat de Ajax-goalie niet in zijn doel staat. De bal gaat naast.
65' Wederom een behoorlijke kans voor Ajax. Een voorzet van Younes komt op het hoofd van El Ghazi, die tegen de rug van Milik kopt.
60' De tweede helft is een stuk leuker om te zien. Groningen is iets gevaarlijker dan voor rust, maar Ajax is veel gevaarlijker dan voor de thee.
56' Kans voor Groningen: Padt shiet de bal ver naar voren, waar Mahi een paar trucjes uithaalt en Rusnák vindt, die de bal voorgeeft op Drost, die net tien centimeter te klein is om de bal goed te kunnen koppen. Aan de andere kant redt Padt op een inzet van El Ghazi.
53' Kans op kans op kans voor Ajax. Milik is zelfzuchtig, terwijl hij met een simpele pass Younes vrij voor Padt had kunnen brengen.
52' Derde grote kans voor Ajax. Kappelhof geeft de bal zo aan Milik, die Klaassen probeert te bereiken, maar de bal via een Gronings been weer terugkrijgt. Hij haalt vervolgens uit, maar de bal gaat net langs de paal.
51' Klaassen vindt Milik die met zijn favoriete linkerbeen kan uithalen. Zijn schot gaat echter hoog over.
49' Geweldige pass van Bazoer op Klaassen, die de bal aanneemt en net voorlangs het doel van Padt schiet.
46' Hoesen is in de kleedkamer achtergebleven, zijn vervanger is topscorer Mahi.
46' Ajax heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft. 45+1' Het is rust. De wedstrijd wil nog niet echt boeien. Ajax leidt verdiend met 1-0 door een rake vrije trap van Gudelj.
44' Younes probeert Padt te verrassen met een hard schot in de korte hoek. De doelman van Groningen redt.
35' Rusnák nu met een slechte bal aan de andere kant van het veld. Ajax speelt de counter ook niet goed uit. El Ghazi lijkt vervolgens onderuit te worden gehaald op de rand van het strafschopgebied, maar Liesveld wil van niets weten.
33' Enorme countermogelijkheid voor Groningen. Rusnák speelt Hoesen al niet goed in, maar de spits krijgt de bal toch mee. Hij vindt Rusnák knap terug, maar die wacht te lang met zijn schot.
31' Weer een steekbal van Tete. Er is even wat stress in het Groningse strafschopgebied, maar Ajax komt niet tot een schot op doel.
29' Een minuut later zelfs een grote kans voor Groningen. Ajax schuttert achterin, waarna Drost de bal mee kan nemen. Hij neemt de bal in eerste instantie niet goed mee, waardoor hij even in moet houden. Hij haalt vervolgens uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Cillessen kan redding brengen.
28' Eerste gevaar voor Groningen. Een lage voorzet van Rusnák kan nog net weggewerkt worden, voordat Drost uit kan halen.
24' DOELPUNT AJAX 1-0 Gudelj krult de bal langs de muur in het doel. Padt gokt op de andere hoek en maakt net een stap opzij de verkeerde kant op.
23' Maduro tikt Bazoer onderuit, waardoor Ajax een vrije trap krijgt op twintig meter van het doel.
21' Younes krijgt een steekbal van Tete niet onder controle, anders had de linksbuiten oog in oog met Padt gestaan.
19' Indraaiende vrije trap belandt op het hoofd van Dijks, maar de bal gaat hoog over.
18' Grote kans voor Ajax, El Ghazi geeft voor en Milik kopt goed richting de hoek, maar met een prachtige zweefduik voorkomt Padt een achterstand.
15' Milik met een kopbal na een prima voorzet van Tete, maar de bal gaat ruim naast.
13' Overigens spelen er vandaag 6 spelers met een Ajax verleden bij Groningen in de basis: Padt, Burnet, Kappelhof, Lindgren, Maduro en Hoesen. Ook wisselspeler Antonia speelde ooit in het Ajax-shirt.
9' Gevaarlijke voorzet van Ajax, maar Klaassen kan zijn hoofd niet goed achter de bal krijgen.
6' Druk van Ajax in de eerste minuten, maar Padt is nog niet in actie geweest.
1' FC Groningen heeft afgetrapt in de ArenA
FC Groningen speelt tegen Ajax met een gewijzigde basiself. Hans Hateboer en Abel Tamata beginnen op de bank en Michael de Leeuw krijgt rust en is niet in Amsterdam. Dat betekent dat er een basisplaats is voor Etiënne Reijnen, Lorenzo Burnet en Jesper Drost.
De laatste vijf duels van FC Groningen tegen Ajax in de ArenA eindigden in een 2-0 zege voor de thuisploeg. De laatste keer dat Groningen won, was in 1994 in De Meer. Groningen zegevierde toen met 2-0, door doelpunten van Harris Huizingh en invaller Ronald Hamming. Trainer Erwin van de Looi speelde één keer met Groningen in Amsterdam. Ajax won die wedstrijd met 3-1.

Opstellingen:

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi (82' Schöne), Milik (82' Serero), Younes (71' Fischer)
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost (71' Antonia), Tibbling; Linssen, Hoesen (46' Mahi), Rusnák (71' Bacuna)
Bank: Van der Vlag, Hateboer, Tamata, Antonia, Mahi, Hiariej, Bacuna
Scheidsrechter: Liesveld

Rode kaart:

Gele kaart: Bacuna (FC Groningen)
Doelpunten: 24' Gudelj 1-0, 81' Fischer 2-0