Albert Zoer wint eerste Grote Prijs Jumping Outdoor Tolbert

De eerste Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert kreeg zaterdagavond met Albert Zoer uit Echten direct een mooie winnaar. Zoer was met zijn paard Cardozo de snelste in de barrage waar 21 combinaties zich voor geplaatst hadden.
Het hoge aantal combinaties voor de apotheose van de Grote Prijs had te maken met de bodem die in Tolbert is neergelegd. Onder alle weersomstandigheden kan in Tolbert gereden worden. De organisatie werd door de ruiters en amazones overladen met complimenten over de kwaliteit. De wedstrijd werd onder kunstlicht verreden in een bijna sprookjesachtig decor.

Drie paarden in barrage

Zoer had zich met drie paarden geplaatst voor de barrage. De ervaren ruiter opende met Heechchiems Bersina en zette direct een snelle tijd neer. Maureen Bonder uit Schoonoord ging op Champion de Quida twaalf honderdste sneller en realiseerde een tijd van 43 seconden precies.

Alles uit de kast

Met Heechchiems Cancu reed Zoer vervolgens 41.04 seconden, maar hij maakte op de laatste hindernis een fout. Daarna was het Annet Willems-Vos uit Wierden die met Armagedon met 42.21 seconden het heft in handen nam. De amazone rekende zich mogelijk al rijk, maar Zoer reed als laatste alles uit de kast en reed Cardozo naar 40.26 seconden.

Als grapje ontstaan

De organisatie onder leiding van Marthijs Brouwer keek zeer tevreden terug op het evenement, dat nog geen twee maanden geleden als grapje tijdens een feestje ontstond. De ambitie is om binnen een aantal jaren uit te groeien tot een internationaal concours.