Dit was de zondag van Tocht om de Noord 2015

Vijfduizend wandelaars en twee routes van in totaal tachtig kilometer: de tiende editie van Tocht om de Noord is een feit. De eerste wandelaars vertrokken zaterdagochtend kwart over zes vanaf Uithuizen naar Groningen en zondagochtend vanuit Norg. RTV Noord is er vandaag weer de hele dag bij.
Het thema van deze Tocht om de Noord heeft te maken met horen: 'Laat je leiden door het geluid van Groningen'. In totaal worden zaterdag en zondag duizend afslagen aangegeven met geluid. In de dorpen
treden allerlei koren en muzikanten op. Dat moet de wandelaars op weg helpen naar hun Pronkjewail, de herinneringsmedaille die zondagmiddag wordt uitgereikt bij de finish op de Vismarkt in Stad.
De hele zondag doen we verslag in dit liveblog, maar ook op Radio Noord zijn we met een grote bezetting aanwezig bij Tocht om de Noord. De volledige informatie en de routes van beide dagen vind je in ons dossier: RTVNoord.nl/tochtomdenoord.
Wandel je mee of sta je langs de route? Je bent van harte uitgenodigd mee te 'bloggen'. Gebruik de hashtag #todn2015 voor foto's op Instagram en berichten op Twitter! Ook kan je bijdragen via Facebook.