CDA: 'Sprak burgemeester Haren namens hele college?'

Het gemeentehuis van Haren
Het gemeentehuis van Haren © Henk Binnendijk/Groningen in Beeld
Heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Haren al besloten dat de gemeente zelfstandig blijft?
Op verzoek van het CDA debatteert de gemeenteraad maandagavond over recente uitspraken van burgemeester Pieter van Veen.

'Natuurlijke fusiepartners zijn op'

In een gesprek met RTV Noord zei Van Veen dinsdag 15 september dat alle natuurlijke fusiepartners op zijn als Tynaarlo deze maand 'nee' zegt. 'Sprak hij namens het gehele college?', wil het CDA weten.

Afwijzing

Inmiddels is duidelijk dat Tynaarlo het eigenlijk niet ziet zitten met Haren. Burgemeester Thijsen van Tynaarlo bracht op 18 september het lang verwachte bezoek aan Haren. Inzet: de fusie tussen beide gemeenten. Uit het gesprek is duidelijk gebleken dat Tynaarlo geen direct belang heeft bij een herindeling met Haren. Ook een verkennend onderzoek is vriendelijk maar beslist op de lange baan geschoven.

Niet met Groningen

In hetzelfde gesprek met RTV Noord zei Van Veen ook: 'Samen met de gemeente Groningen is voor ons geen optie. De inwoners van Haren en ook het bestuur van Haren heeft uitgesproken niet bij de gemeente Groningen te willen, dus dan blijft zelfstandigheid over'.
Het CDA wil maandagavond horen op welke datum de besluitvorming hierover in het college van Haren heeft plaatsgevonden. En in welke notulen die besluitvorming is vastgelegd.