Samenwerking is het toverwoord in nieuw armoedebeleid Appingedam

© Flickr/Karlis Dambrans (Creative Commons)
Gemeente Appingedam heeft een nieuw armoedebeleid ontwikkeld. Samenwerking is volgens de Damster politiek speerpunt in de armoedeproblematiek.
'Er zijn meer verschillende groepen in de samenleving die van weinig geld moeten rondkomen. Deze landelijke trend zien wij ook', aldus wethouder Annalies Usmany. 'Deze trend willen wij doorbreken door meer samenwerking.'

Meer samenwerking

Hierbij gaat het om samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, zoals Leergeld en Humanitas, het Jeugdsportfonds, welzijnsorganisaties en sportverenigingen.
Ook zal meer bekendheid worden gegeven geven aan particuliere fondsen en aan de Stichting Urgente Noden (SUN). Voor ouders en verzorgers van kinderen in armoedesituaties is www.kansvooruwkind.nl in het leven geroepen.

Armoede in cijfers

Momenteel heeft ongeveer 12,5 procent van de huishoudens in de gemeente Appingedam een inkomen op het sociaal minimum. In 2014 waren 220 inwoners cliënt bij de Volkskredietbank Noordoost Groningen.
Ook deden 25 gezinnen in Appingedam een aanvraag bij Stichting Leergeld. In totaal deden 21 gezinnen een beroep op de Voedselbank.