TBS'er vlogt vanuit Van Mesdagkliniek

© YouTube / Guy Fawkes
Een TBS'er heeft maandenlang filmpjes gemaakt binnen de Van Mesdagkliniek in Groningen. Hij zette 46 video's op YouTube.
Als 'Dutch Weirdo'
uit Delfzijl grappen over de actualiteit, zoals de aanslagen op Charlie Hebdo. Ook maakte hij tientallen dubsmashes (het playbacken van bekende zinnetjes), vaak terwijl hij gekke bekken trok of zijn gezicht met plakband beplakte.

Poging tot doodslag

De patiënt kwam in de Van Mesdagkliniek terecht, omdat hij zijn agressie moeilijk de baas kon. Hij is onder meer veroordeeld voor poging tot doodslag, ontvoering en mishandeling, verboden wapenbezit en meerdere inbraken.
Volgens weblog Bureau Steinfort is het voor patiënten tamelijk eenvoudig om binnen de muren van de kliniek een mobiele telefoon te bemachtigen. Op 8 februari dit jaar plaatste de TBS'er zijn laatste video. Daarna is hij betrapt en bestraft; zijn vrijheden werden flink beperkt en zijn behandeling stopgezet.

Intensieve zorg

Na vijf maanden wordt nu weer voorzichtig begonnen met het behandelen van de man. Hij wordt waarschijnlijk binnenkort overgeplaatst naar de afdeling 'zeer intentsieve zorg', waar patiënten achttien uur per dag op hun kamer zitten.