Actievoerders verstoren raadsvergadering van Groningen

De gemeenteraad van Groningen is woensdagmiddag korte tijd geschorst door de komst van een vijftigtal demonstranten. De actievoerders, veelal ouderen en hulpbehoevenden, hadden eerder op de middag gedemonstreerd op de Grote Markt vanwege de bezuinigingen op de thuiszorg.
Aansluitend op de demonstratie wilde de groep verhaal halen bij de Groninger gemeenteraad, maar de publieke tribune in de raadszaal bleek te klein om iedereen een plek te bieden. Tot woede van een groot aantal de demonstranten.

Onvrede en rumoer

Terwijl medewerkers van het stadhuis de ouderen voorzichtig naar buiten probeerden te dirigeren, nam de onvrede en het rumoer toe, waarna burgemeester Peter den Oudsten zich genoodzaakt zal de vergadering te schorsen. 
Op de gang volgde een kort gesprek tussen de burgemeester en de demonstranten. 'De bezuinigingen zijn een schande', zei een mevrouw op leeftijd in een rolstoel. 

Schande

De burgemeester deed de toezegging om met verschillende mensen op een later tijdstip het gesprek aan te gaan, maar toestemming tot spreektijd in de gemeenteraad kregen de actievoerders niet. 
Veel demonstranten waren daar teleurgesteld over. 'Het is een schande hoe we hier ontvangen worden', zei een hoogbejaarde vrouw, ondersteund door een medewerker van de Thuiszorg. 'We staan hier maar op de gang. Ze maken niet eens de tijd vrij om even naar ons te luisteren'. 

'Dat lijkt ja nergens op'

De medewerker van de Thuiszorg kon dit alleen maar beamen: 'Hoe ze met deze mensen omgaan, dat lijkt ja nergens op.'