Kamp: omkering bewijslast laat op zich wachten

© RTV Noord
Het is onduidelijk wanneer er een definitief besluit valt over de omkering van de bewijslast in het aardbevingsgebied. Dat zou in oktober moeten gebeuren, maar dat wordt waarschijnlijk niet gehaald.
In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Henk Kamp van Economische Zaken weten dat het wachten is op een advies van de Raad van State.

Kamermeerderheid

In mei kondigde de minister aan de afdeling advisering van de Raad van State in te schakelen naar aanleiding van vier door de Kamer aangenomen amendementen op de mijnbouwwet. In een daarvan gaat het om de omkering van de bewijslast.
Daar is een Kamermeerderheid voor. Het gevolg van die omkering is dat de NAM voortaan moet aantonen dat schade niet veroorzaakt is door gaswinning.

Nog geen datum

Kamp zegt de Raad van State verzocht te hebben de informatie zo snel mogelijk te verstrekken. 'Ondanks dat verzoek heb ik de gevraagde voorlichting nog niet ontvangen. De Raad van State gaat over haar eigen planning. Ik kan uw Kamer dan ook geen datum verstrekken', zo schrijft de VVD-minister.