'Zelfs eigen personeel klaagt over Arriva-treinen'

De Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) eist opheldering over een onderzoek, waaruit zou blijken dat er veel irritaties zijn over Arriva-treinen.
Het onderzoek is gedaan door spoorwegvakbond VVMC. Reizigers, maar ook personeelsleden van Arriva, zeggen ontevreden te zijn over de veiligheid en de drukte in de regionale treinen.

Verontrustend

De Statenfractie van de SP is geschrokken van deze antwoorden en eist opheldering van het Groninger provinciebestuur. 'Het is verontrustend dat de overgrote meerderheid van het personeel vindt dat er te traag wordt gereageerd op klachten of dat er soms helemaal niets mee wordt gedaan,' zegt SP-Statenlid Christiaan Serbanescu-Kele.
'Als reizigers of personeel klachten hebben, dient hier goed naar te worden geluisterd.'

Actie

Serbanescu-Kele verwacht actie van de provincie Groningen en desnoods maatregelen tegen Arriva.
'Iedereen heeft recht op een veilig en prettig openbaar vervoer, ook als het geprivatiseerd is', aldus de SP-politicus. 'Arriva heeft als vervoerder een publieke taak om daarvoor te zorgen. Wanneer zowel de reizigers als het personeel aangeven dat er problemen zijn met drukte en veiligheid in de trein, dan moet Arriva hier serieus naar kijken. Doen ze dit niet, dan moet er gekeken worden of de provincie maatregelen kan treffen'.