Zesduizend handtekeningen moeten Muzeeaquarium bij dijk houden

Ruim zesduizend mensen hebben hun handtekening gezet voor het behoud van het Muzeeaquarium op de huidige plek in Delfzijl.
Dat meldt het museum in een nieuwsbrief.

Wijken voor dijk

Waterschap Noorderzijlvest en de gemeente Deflzijl willen dat het Muzeeaquarium verhuist. De dijk, waar het gebouw tegenaan ligt, moet verbreed en verhoogd worden om de havenstad in de toekomst te beschermen tegen het wassende water. Het museum moet daarom verkassen.

Perfecte plek

Het Muzeeaquarium ziet een verhuizing niet zitten. Het vindt dat het huidige pand, dat deels uit een bunker uit de Tweede Wereldoorlog bestaat, zorgt voor een perfect klimaat voor zeedieren. Ook zou de ligging vlakbij zee ideaal zijn. Bovendien zou er geen ander geschikt pand in de Delfzijl staan. 'Een betere locatie dan de huidige is er niet.'

Actie

Delfzijlsters Cor Kappen en René Perdok begonnen in april met het verzamelen van handtekeningen. Die werden online opgehaald, maar ook door middel van formulieren, die in het museum lagen.
Het Muzeeaquarium zegt er vanuit te gaan eruit te komen met de gemeente Delfzijl: 'Ondanks de onzekere toekomst zijn we gestart met het verbeteren en uitbreiden van ons museum. Wij zien de toekomst positief tegemoet en hopen in samenwerking met de gemeente tot een nog beter museum te komen.'