Woningen worden versneld geïnspecteerd na beving Hellum

© Rob Mulder/RTV Noord
Het Centrum Veilig Wonen (CVW) voert versnelde inspecties uit bij woningen, die beschadigd zijn geraakt door de beving van woensdagavond bij Hellum.
Onafhankelijke inspecteurs gaan kijken of er acuut gevaar dreigt. Dat zei woordvoerder Arjan van de Leur donderdag voor Radio Noord.

Angst

Bij het CVW zijn verscheidene telefoontjes binnengekomen van mensen, die zich na de jongste beving niet meer veilig voelen in hun eigen huis. De inspecteurs gaan kijken of die angst reëel is en of er noodmaatregelen moeten worden getroffen.
Volgens Van de Leur gaat het onder meer om woningen, waarvan de schoorsteen volgens de bewoners naar beneden dreigt te komen. Ook zijn er mensen die twijfelen aan de stevigheid van de constructie van hun huis.

350 schademeldingen

Sinds woensdagavond zijn er bij het centrum 350 meldingen binnengekomen van mensen, die schade hebben aan hun woning. Het gaat in de meeste gevallen om scheuren in muren of in pleisterwerk.
De verwachting is dat het aantal meldingen de komende dagen nog verder oploopt. Van de 350 meldingen komen 63 uit de gemeente Slochteren, waarin het epicentrum van de beving lag.