Nieuwe burgemeester Delfzijl: 'Burgemeester Beukema klinkt als een boze buurman'

Dat waren de eerste woorden van kersverse waarnemend burgemeester Gerard Beukema (PvdA) van de gemeente Delfzijl vlak na zijn installatie donderdagavond. Beukema (62) neemt tot en met de gemeentelijke herindelingen de honneurs waar in de gemeente Delfzijl.
Opvolger Jan Menninga

Hij volgt hiermee locoburgemeester Jan Menninga op, die na het vertrek van Emme Groot in april, tijdelijk burgemeester was van Delfzijl.

Boze buurman?

'Burgemeester Beukema, dat klinkt als een boze buurman', grapte Beukema toen hij van locoburgemeester Menninga zijn 'orde' hamer en burgemeestersketting ontving.
'Maar dat valt wel mee hoor, zo boos ben ik niet', zei hij er snel achteraan. Beukema benaderde dat hij de politiek wilde bedrijven vanuit een positieve invalshoek.
Geen plan
Een duidelijk plan voor de komende jaren heeft de nieuwe burgemeester niet, maar wel staat voor hem vast dat er een aantal dossiers de aandacht vragen. Beukema: 'Krimp, vergrijzing, herindeling, die gaan van mij heel erg veel aandacht vragen. Daarom ga ik er flink aan trekken vanaf vandaag'.

Geen uitlatingen over herindelingen
In tegenstelling tot locoburgemeester Menninga liet Beukema zich niet uit over de gemeentelijke herindelingen. 'Ik wil er alleen over zeggen dat ik hoop dat we er samen uitkomen, en daar gaan we voor.'