Pizzeriahouder organiseert grootscheepse zoektocht naar vermiste Eelderwolder

© Twitter/René Schoenmaker
De vermiste René Schoenmaker houdt veel mensen bezig. Zo organiseert de eigenaar van een pizzeria uit de stad een grote zoektocht naar de Eelderwolder. Zondagochtend wordt met 200-300 vrijwilligers gezocht in de omgeving van Noordlaren en Zuidlaren.
Niet de eerste zoekactie

Schoenmaker is sinds dinsdag 22 september
, nadat hij zonder bovenkleding in zijn auto van huis vertrok. Verschillende zoekacties, zowel door politie (met helikopter en
) als door
, hebben tot nu toe niks opgeleverd.

Diep water

'Maar het gebied waar we gaan zoeken hield René ook van. En ik loop er vaak hard en weet dat het water erg diep is. Zelfs als er een auto in het water zou liggen, zou je dat niet zomaar zien', zegt restauranthouder Pino Camera.

Emotioneel betrokken

De vrijwilligers die hij bereid heeft gevonden mee te helpen zijn vooral mensen die de Italiaan kent van hardlopen. Hij is emotioneel betrokken bij de vermissing. Schoenmaker is namelijk een vaste gast van restaurant Il Lago.
'Het gaat je wel aan het hart. René heeft een vrouw en kinderen, ze komen hier vaak. Het is echt vreselijk', aldus Pino.

Blessure

'Ik hoop dat we hem niet vinden en dat hij dus nog leeft. Wat er met hem gebeurd zou kunnen zijn? Hij hield van sporten, voetbal en hardlopen, maar door een blessure kon hij opeens niks meer. In combinatie met nieuwe medicijnen kan dat voor hem heel zwaar zijn', zegt Pino.

Helpen?

Mensen die willen meehelpen, kunnen zich zondag om 10.00 uur bij Il Lago aan de S.O.J. Palmelaan in de stad melden.