Bennie Jolink: 'Het klikte met Siddeburen'

Bennie Jolink houdt van Siddeburen en Siddeburen houdt van Normaal. Maar na 29 optredens op Schanspop is het definitief gebeurd. Vrijdagavond stond Normaal voor de laatste keer in een uitverkochte tent op Sibboern.
'Het was echt supertop. De band was in vorm, het pubiliek natuurlijk ook. Het klikte met Siddeburen. Eigenlijk liep het vanaf het begin', vertelt Bennie Jolink na afloop van het optreden.

Het klikte

De zanger kwam graag naar Siddeburen. 'Als het ergens niet zo leuk is, dan vragen we ons altijd af of we er nog wel nog een keer naartoe moeten. Bij Siddeburen hoefden we dat nooit te bespreken. Het klikte'.
Jolink weet nog goed dat hij een keer naar een optreden is geweest op een trekker in Noordbroek. 'Ik ben een keer of vijftien op jacht geweest hier. Dan leer je de lokale bevolking kennen. Ik heb iets met deze streek.'

'Morgenochtend ben ik een oud lijk'

Op 19 december geeft hij zijn allerlaatste optreden in het GelreDome in Arnhem. Dan is het optreden na veertig jaar over en uit voor de 69-jarige Jolink. Hij vindt het mooi geweest: 'Nu ben ik goed te pas, door alle adrenaline van de show en het publiek. Maar je moet me niet morgenvroeg zien. Dan ben ik een oud lijk. Dan kan ik niks meer. Als mijn kleinkinderen van zeven jaar oud langskomen, moeten ze zelf hun drinken pakken. Opa kan dat niet meer.'
Normaal trad vrijdag voor de laatste keer op in een tent. Het is niet de laatste keer dat de band in onze provincie te zien was. Op 5 december geeft Normaal nog één optreden in Leek.
Het optreden op Schanspop vrijdagavond was binnen een paar uur uitverkocht. Voordat Normaal begon, gingen verschillende mensen op de trekker naar het festivalterrein.