Der Aa-Theater verbouwd voor nieuwe voorstelling Uut de Hoogte

De eerste aflevering van de theaterfeuilleton 'Uut de Hoogte' gaat komende donderdag in première. Voor de voorstelling is het Der Aa-Theater in de Lutjenieuwstraat in Groningen compleet verbouwd.
Uut de Hoogte gaat over de lotgevallen van de familie Lutje uit de Groninger wijk De Hoogte.

Verschillende gezinnen

Zoon Egbert is na zijn huwelijk met Judith-Esmee op stand gaan wonen in Haren. Zijn moeder Jannie woont nog steeds met een stel puberdochters uit haar tweede huwelijk in de Groninger volksbuurt De Hoogte. Er zijn veel verschillen ontstaan tussen de twee gezinnen. Toch zijn er ook een hoop overeenkomsten.
De Theaterfeuilleton is geschreven door Frank den Hollander en Jan Veldman, naar een idee van regisseur Jack Nieborg. Het trio moet de komende maanden nog flink aan de bak, want nog slechts twee van de zes afleveringen zijn geschreven.

Honderd voorstellingen

De eerste voorstelling van Uut de Hoogte gaat dus donderdag in première. De volgende vijf afleveringen volgen de komende maanden. In totaal gaat de cast - die volledig uit amateurspelers bestaat - de komende maanden bijna honderd voorstellingen spelen.
'Het is een hele uitdaging, maar wel erg leuk', zegt Janneke Geertsema. Zij speelt Jannie Lutje, het hoofdpersonage van de serie.

Meedraaien

Het publiek zit niet achter elkaar op stoeltjes, maar in het midden van de zaal op krukjes. Kijkers moeten meedraaien met de voorstelling. Aan de zijkanten van het theater bevinden zich de huiskamers van de families, waar de verhalen zich afspelen.
De voorstellingen zijn 's weekends te zien. Het stuk wordt twee keer per avond gespeeld.