Drukkerij Reclameland neemt twee drukwerksites over en verhuist naar Westerbroek

© Reclameland
Drukkerij Reclameland in Roden heeft de drukwerksites Drukland en Flyerzone overgenomen. Door deze overname verhuist het bedrijf in maart volgend jaar naar een groter pand in Westerbroek. De 55 werknemers in Roden verhuizen mee.
In 2014 behaalden Drukland en Flyerzone samen een omzet van zo'n 8 miljoen euro. De Nederlandse en Belgische sites worden overgenomen van het beursgenoteerde Grafenia uit Engeland.
Bij Drukland en Flyerzone werken in totaal 25 mensen. In tegenstelling tot Reclameland produceren beide sites hun drukwerk niet zelf, maar kopen dit in. Dat gebeurde onder andere in Engeland.

Klanten profiteren

De klanten profiteren volgens directeur Wouter Haan van de overname. 'We kunnen door het hogere volume meer papiersoorten aanbieden. En juist omdat we meer papier inkopen, kunnen we tegen lagere prijzen drukwerk aanbieden. Bovendien halen we met de overname extra gekwalificeerde mensen in huis.'

Extra banen

Voor de huidige 55 medewerkers van Reclameland verandert er behalve de verhuizing naar Westerbroek niets. 'Nu we ook voor de klanten van Drukland en Flyerzone gaan produceren, krijgen we het natuurlijk drukker en daarom zijn we al druk bezig met het werven van productiemedewerkers. Ik verwacht dat er eind 2016 zo'n honderd medewerkers werkzaam zijn bij alle sites', aldus Haan.