Pizzagigant komt definitief naar stad

© FPS/Jos Schuurman
De internationale pizzaketen Vapiano komt definitief naar Groningen. De benodigde contracten zijn inmiddels getekend. Het Italiaanse selfservice restaurant komt in een nieuw te bouwen pand tussen de Nieuwe Markt (voor het Groninger Forum) en de Poelestraat.
Zelf kiezen

Bij Vapiano wordt je gekozen gerecht á la minute bereid. Voor de verschillende soorten gerechten zijn aparte bestelpunten. De ingrediënten kies je zelf. Vergelijkbaar met de bekende wokrestaurants of wereldrestaurants.
Nieuw voor Groningen is de wijze van betaling. Bij binnenkomst krijg je een pasje waarop alles dat je bestelt wordt opgeslagen en waarmee je bij vertrek afrekent. Voor de verschillende soorten gerechten zijn er ook verschillende bestelpunten.

Sloop

Over de komst van Vapiano wordt al langer gesproken. De gemeente Groningen maakte woensdag bekend dat de aanbesteding van de bouw van het horecapand gewonnen is door bouwbedrijf BAM. Dit bedrijf is ook de hoofdaannemer van het Forum.
Voor de komst van de pizzaketen moeten twee bestaande horecapanden tegen de vlakte. Het betreft de panden van een voormalige döner kebabzaak en het leegstaande café 't Vaatje. De panden werden enige tijd geleden al aangekocht door de gemeente.

Duitsland

De vestiging in Groningen is de achtste van Nederland. Eerder opende de pizzaketen al filialen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Tilburg. In de hele wereld telt het bedrijf meer dan 150 zaken. De meeste in Duitsland, het land waar het bedrijf in 2002 haar eerste vestiging opende.