Kloosterburen verbaasd over sluiting Olde Heem

In Kloosterburen is verbaasd gereageerd op het nieuws dat Zonnehuisgroep Noord volgend jaar zorgcentrum Olde Heem in het dorp gaat sluiten.
Vanuit het dorp wordt al enkele jaren samengewerkt met Zonnehuisgroep Noord om onder meer ouderen in de eigen omgeving te laten wonen. In juni werd hiervoor de coöperatie Klooster & Buren opgericht.

Zonder overleg

'We wisten dat er bepaalde zaken speelden bij Zonnehuisgroep Noord, maar dit hadden we nooit verwacht', zegt Anne Hilderink van Klooster & Buren. 'Zonder overleg is woensdag gezegd dat Olde Heem gaat sluiten en dat alle bewoners moeten verhuizen. Dit besluit is tegen alle afspraken in', stelt Hilderink.
Volgens haar kiest Zonnehuisgroep Noord hiermee voor haar eigen belang en niet voor het belang van de bewoners en de zorg. 'Dat spijt ons zeer.'
De bewoners van Olde Heem kunnen onder meer naar de Zonnehuisgroep-locatie in Leens verhuizen. Klooster & Buren hoopt niettemin nog op een oplossing: 'Volgens de coöperatie kan hier gewoon zorg geleverd blijven worden.'