Musselkanaalster krijgt taakstraf voor geweld en inbraak

© Jos Schuurman/FPS
Een 21-jarige man uit Musselkanaal heeft een taakstraf van 120 uur en een half jaar jeugddetentie gekregen voor afpersing, mishandeling en een inbraak. De rechters legden daarmee de straf op die de officier van justitie had geëist.
De Musselkanaalster had op 18 januari in Stadskanaal samen met een 35-jarige man uit Eerste Exloërmond een man overvallen, met een bougiesleutel geslagen en bestolen van zijn mobieltje. Ook dwongen de twee de man zich uit te kleden, waarna ze hem fotografeerden.

Stel bedreigd

Een paar dagen later zouden de twee een stel uit Stadskanaal hebben bedreigd, waarbij ze een foto toonden van hun eerdere slachtoffer. Zo maakten ze de scooter van het stel en 150 euro buit.

Waakhond

De rechtbank zag tot slot genoeg bewijs dat de man betrokken was bij een inbraak in een fabriek aan de Wagenmaker in Stadskanaal. Daar werkte de Musselkanaalster. Hij hielp mee door de waakhond op te sluiten.
De betrokkenheid bij de inbraak kostte hem zijn baan.

Onder druk gezet

De Musselkanaalster zei tijdens de rechtszitting dat hij onder druk werd gezet door de compagnon uit Eerste Exloërmond.
De strafzaak tegen deze man is twee weken geleden voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat er eerst meer duidelijkheid moet komen over zijn psychische gesteldheid.