Teleurstellend FC Groningen verliest in oefenduel van Sparta

FC Groningen heeft donderdag in een matig oefenduel met 0-1 verloren van Sparta. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van Corpus den Hoorn.
Thomas Verhaar was de matchwinner. Hij maakte het enige doelpunt in de 57e minuut na een blunder van FC Groningen-keeper Sergio Padt. De goalie probeerde Verhaar uit te kappen, maar dit ging jammerlijk mis. De Spartaan kon vervolgens makkelijk binnentikken.
Dit terwijl Padt na een kwartier spelen nog een penalty van diezelfde Verhaar had gekeerd.

Weer niet gescoord

FC Groningen had genoeg kansen, maar kwam dus weer niet tot scoren. Tegen respectievelijk Ajax, SC Braga en Vitesse wisten de Groningers ook al geen doelpunt te maken.
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi had zijn team op veel posities gewijzigd. Hans Hateboer, Mimoun Mahi (Jong Oranje) en Albert Rusnák hadden interlandverplichtingen. Van de Looi gunde Simon Tibbling, Abel Tamata en Hedwiges Maduro rust.

Islamovic

Lichtpuntje was de rentree van Dino Islamovic. De Zweed was maanden geblesseerd aan zijn knie, waaraan hij afgelopen zomer werd geopereerd. Tegen Sparta speelde hij een ongeveer twintig minuten.
Komend weekend speelt FC Groningen niet in verband met het interlandweekend. Volgende week zaterdag neemt de FC het in de Euroborg op tegen Willem II.