Wurgslangen rijden meerdere dagen mee met stadsbus

Heeft u vorige week in een stadsbus van Qbuzz gereden? Dan kan het goed zijn dat er onder uw stoel twee wurgslangen zaten.
De rattenslangen hebben meerdere dagen meegereisd met de bus. Ze zaten onder meer in het ijzerwerk onder een van de passagiersstoelen.

Bekleding van de stoel af

Een meisje ontdekte de witte slang toen ze in de bus zat. Ze maakte er een filmpje van en liet dat zien aan haar moeder. Die belde vervolgens naar de klantenservice van Qbuzz.
Na het telefoontje is de bus dezelfde dag nog aan de kant gezet. Toch is de slang niet gevonden. Een dag later is de bus naar de werkplaats gebracht. Een medewerker van Qbuzz zag na lang zoeken de rode slang. Hij belde gelijk de Dierenambulance Groningen. Omdat het meisje een witte slang zag, vermoedden de medewerkers van de Dierenambulance al dat er nóg een slang was. Die vonden ze uiteindelijk in het ijzerwerk onder een van de stoelen. De bekleding was er al deels af.
De Dierenambulance denkt dat de rattenslangen, allebei ruim één meter lang, zijn gedumpt. Volgens Debbie, de medewerker die de slangen ving, moeten ze al een tijdje in de bus hebben gezeten: 'De slangen waren onderkoeld, dus ze hebben al een tijd niet onder de warmtelamp gezeten. Ze waren het duidelijk niet gewend, want ze waren behoorlijk suf.'

'Hij wilde in mijn vinger bijten'

Rattenslangen zijn wurgslangen. Ze zijn niet giftig, maar kunnen mensen wel bijten. Debbie kon de dieren vrij makkelijk oppakken. 'Ze waren duidelijk gewend aan mensen. Ik kon alleen wel merken dat ze honger hadden, want eentje wilde in mijn vinger bijten. Die dacht dat mijn vinger een muisje was.'
De Dierenambulance heeft de slangen naar DoeZoo Insektenwereld in Leens gebracht. Daar worden ze de komende tijd verzorgd. Volgens het opvangcentrum maken de slangen het goed.

Gedumpt of ontsnapt

Qbuzz weet niet hoe de slangen in de bus zijn gekomen. 'Ze kunnen gedumpt zijn, maar natuurlijk ook uit een tas zijn gekropen. Er hangen alleen camera's bij de ingang van de bus, dus we kunnen niet zien wat er precies is gebeurd', laat een woordvoerder weten.
Weet u van wie deze slangen zijn? Mail het dan naar redactie@rtvnoord.nl.