Tip leidt politie niet naar brandstichter Veendam

Misdaadverslaggever Peter Steinfort
Misdaadverslaggever Peter Steinfort
De tip van misdaadverslaggever Peter Steinfort heeft niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek naar de fatale brand bij Scheer & Foppen in Veendam. Dat heeft de politie laten weten.
Een gedetineerde uit de gevangenis in Leeuwarden zou naar eigen zeggen weten wie de brand in 2010 heeft aangestoken. Bij de brand kwam destijds een 44-jarige brandweerman om het leven.

'Te veel hiaten'

Bureau Steinfort besteedde woensdag aandacht aan zijn verhaal. Na het verschijnen van de column stuurde de politie twee rechercheurs naar Leeuwarden.
'We hebben uitgebreid met deze man gesproken. Maar er zitten te veel hiaten in zijn verhaal. Het komt simpelweg niet overeen met de feiten', zegt politiewoordvoerder Ron Reinds.
Dat zijn verhaal bevestigd zou worden door een getuigenverklaring van een mede-gedetineerde, blijkt ook niet te kloppen. 'Ook met deze man hebben we gesproken. Hij heeft nooit iets op papier gezet en ontkent dat een dergelijk document bestaat', aldus Reinds.

Publiciteit

De tipgever, André R., zit momenteel zelf vast op verdenking van brandstichting. Hij stak eind juni een auto in brand aan de Troelstralaan in Veendam. Waarom hij de publiciteit heeft gezocht, is de politie een raadsel.
De namen die de gedetineerde noemt, komen wel voor in het dossier over de brand bij Scheer & Foppen. Zo zat de man die volgens hem de brand heeft gesticht enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Hij werd destijds bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.