Politie vindt drugs bij grote nachtelijke inval in kroeg in Stad

In de kroeg Het Elfde Gebod aan het Schuitendiep in de stad Groningen heeft de politie vrijdagnacht een grote zoekactie gehouden naar wapens en drugs. Daarbij werden alle bezoekers gefouilleerd. Ook de woning boven het café is doorzocht.
Uiteindelijk is er alleen een hoeveelheid harddrugs gevonden. Er zijn twee mannen (21 en 29 jaar oud) aangehouden. Een vanwege drugsbezit, de ander omdat er nog een straf openstond. Ook werd een jas gevonden met daarin zoveel drugs, dat hij waarschijnlijk van een dealer is geweest. Van wie die is, wordt onderzocht.

Afgeschermd

Het Schuitendiep werd tijdens de actie afgesloten en er zijn schermen om het café heen gezet. Volgens de politie was dat om de privacy van bezoekers te waarborgen. Bij de actie waren ongeveer veertig agenten betrokken. In de kroeg zaten zeventien bezoekers.

Criminele organisatie

De politie doet al maandenlang onderzoek naar de eigenaar van Het Elfde Gebod. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, melden bronnen aan RTV Noord. Ook zou de kroeg banden hebben met motorclubs.

Informanten

Bij het onderzoek wordt volgens bronnen gebruikgemaakt van informanten en bewakingscamera's die aan de overkant van het Schuitendiep hangen.

'Belachelijk'

De eigenaar van de kroeg ontkent elke betrokkenheid bij drugshandel of andere criminele activiteiten. Hij vindt de inval overdreven en belachelijk. Volgens hem is er maar 2 gram cocaïne in een jas van een bezoeker aangetroffen. Hij wil weten op basis waarvan de politie deze grote inval heeft gedaan.