Steeds meer kinderen sporten mee dankzij Jeugdsportfonds

Rondkomen van een minimuminkomen en toch je kind laten sporten bij een vereniging. Het kan dankzij het Jeugdsportfonds. Dat fonds is dit jaar het goede doel van de 4 Mijl.
Vorig jaar kregen 1600 kinderen een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Behalve de contributie, betaalt het fonds ook bijkomende kosten. Die zijn vaak minstens zo veel als de contributie. Elk kind krijgt gemiddeld zo'n 200 euro van het fonds.

Schaamte

Een van de kinderen die profiteren van het fonds is de tienjarige Lieke. Ze korfbalt bij DWA Argo in Winsum. Op de korfbalclub is Lieke het enige kind dat een bijdrage krijgt uit het Jeugdsportfonds. In de hele gemeente Winsum een stuk of tien. Moeder Saskia Wijma denkt dat schaamte mensen er van weerhoudt er een beroep op te doen.
Er wordt steeds vaker een beroep op het fonds gedaan. Er is dan ook steeds meer geld nodig om het fonds te vullen. Voor iedere loper van de 4 Mijl gaat er veertig cent naar het Jeugdsportfonds. Het fonds hoopt in totaal minstens een halve ton binnen te halen.