Sauna-eigenaar voor rechter voor illegaal dumpen puin van brand

© Google Street View
De 77-jarige eigenaar van de Beauty Sauna Peize moet zich maandag verantwoorden voor de rechter in Almelo voor het illegaal dumpen van verontreinigd puin en asbesthoudend materiaal bij zijn pluimveebedrijf in Zevenhuizen.
Ook de bedrijfsleider van dit pluimveebedrijf moet voor de rechtbank verschijnen. In de bodem lag verontreinigd puin dat van een brand in de sauna afkomstig was. Ook waren delen en wanden van de kippenschuur verwijderd, terwijl het materiaal uit asbest bestond. Volgens de aanklacht werden medewerkers blootgesteld aan de gevaren van asbest.

In opspraak

De sauna in Peize kwam eerder al in opspraak doordat twee medewerkers een boekje opendeden over onveilige situaties binnen dat bedrijf. De twee werden ontslagen en zij vochten met succes hun ontslag begin 2014 aan bij de rechter in Assen. Verzekeringsbedrijf Delta Lloyd deed onderzoek naar de meerdere branden die binnen de sauna in Peize hebben gewoed. De medewerkers namen tegen deze verzekeringsmaatschappij over de brandveilige situatie geen blad voor de mond. Bovendien meldden ze dat hun werkgever onjuiste schademeldingen deed. Zij werden vervolgens op staande voet ontslagen.

Verzekeringsfraude

Tegen de eigenaar van de Sauna in Peize loopt nog een onderzoek naar verzekeringsfraude. De Verzekeringskamer in Amsterdam heeft hierin nog geen uitspraak gedaan.