Spoeddebat in raad stad over appartementen Noorderkerk

© Google Street View
De gemeenteraad van Groningen houdt een spoeddebat over de gang van zaken rond de mogelijke komst van jongerenappartementen in de Noorderkerk.
Donderdag maakte het stadsbestuur bekend dat de honderd appartementen in en bij de kerk aan de Akkerstraat er voorlopig niet komen, omdat er een fout zit in het bouwplan. Daarom is de vergunning ingetrokken. Dit gebeurde vlak voor de start van de rechtszaak die omwonenden tegen de plannen hadden aangespannen.
De SP en de Stadspartij willen weten hoe het kan dat zo laat is ontdekt dat het plan niet binnen het bestemmingsplan past, terwijl de gevoeligheid in de buurt zo groot is.
Ook snappen ze niet waarom het college pas vlak voor de zitting bekendmaakte dat de vergunning is ingetrokken, terwijl het besluit al een dag eerder werd genomen. Verder willen ze weten van de wethouder hoe hij dit soort fouten voortaan voorkomt.
De projectontwikkelaar moet nu een nieuw plan indienen. De gemeente moet dan bepalen of er een nieuwe vergunning wordt verleend. SP en Stadspartij willen dat de buurt bij de nieuwe planvorming betrokken wordt.
Het debat is woensdag om 16.00 uur.