Instellingen

Cel- en taakstraf geëist voor bijstandsfraude in Stad

© Archief RTV Noord
Een 36-jarige Stadjer hoorde maandag een celstraf van een halfjaar tegen zich eisen. Zijn vroegere partner, een 30-jarige vrouw uit Groningen, moet als het aan het OM ligt een voorwaardelijke taakstraf van 180 uur krijgen. Beiden worden verdacht van uitkeringsfraude.
De man gebruikte het rekeningnummer van de vrouw om daar vage bekenden geld op te laten storten. In totaal zou hij zo vijfduizend euro hebben gekregen. Deze inkomsten had hij moeten opgeven bij de Sociale Dienst, maar dat heeft hij niet gedaan.

Kleinere rol partner

De vrouw kon ook bij de rekening komen. Omdat de rekening op haar naam stond, werd zij in eerste instantie aangemerkt als verdachte. Pas later kwam de man in beeld. De rol van de vrouw was volgens de aanklager aanzienlijk kleiner.

Hardleers

De man is volgens de officier aan te merken als hardleers. De Stadjer heeft een strafblad waarop onder meer veroordelingen staan voor oplichting, flessentrekkerij en diefstal. De officier wil daarom dat de man een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van twee weken daadwerkelijk gaat uitzitten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.